La bicicleta estàtica

He tornat a llegir. Ho havia deixat de banda , no em podia concentrar. Però , ara , amb el començament dels meus estudis de català ho he reprès. Ho he fet amb el més petit dels possibles, un llibre gaire be ni de butxaca. La bicicleta estàtica es diu, d’en Sergi Pàmies.

No sabia de que anava ni recordava l’autor, quan vaig començar la lectura, com sempre per l’última pàgina , després l’index i las contraportades, per veure de que anava i qui n’era l’autor. Les dues últimes paraules son “punt final” i per el que llegia es tractava de relats curts ir-vanats per un fil conductor que deuria descobrir. Pel que fa l’escriptor , només veure-hi el rostre a la foto el vaig reconèixer. Era el personatge que de vagades sortia a la Tv3 , o a Btv, la majoria d’elles sota el protectorat d’en Josep Cunì , o be fent el comentari d’un llibre, o fent un petit monolog, que jo suposava dels guionistes, i que ara sé , estic convençut , son del mateix Sergi Pàmies.

Allò pintava bé, m’ho llegiria rapit , i descobriria en Pàmies.

I així va ser. Sergi Pàmies es un dels escriptors vius, amb més premis i més ben valorats del moment actual. Escriu de forma molt directe esdeveniments personals i col·lectius, esvalotant creences i honors donats per fets, mostrant amb claror els sentiments dels personatges i la seva tenacitat per continuar vivint, sempre movent-se , sempre al mateix lloc, com d’amunt d’una bicicleta estàtica.

Els relats,sorprenents i estranys, sobtats per la cruesa o absurd , son molt descriptius. Estan narrats amb una discontinuïtat aparent que , van dibuixant amb certa ironia àcida, el lloc on es troben el/los personatges, sempre en les seves relacions interpersonals.

Un llibre agradable, que fa pensar en un mateix, i la vida que ens envolta. Molt actual. Ho recomano per tots aquells que no han llegint a Pàmies encara. Jo el puntuaria amb un 6,5.

Sergi Pàmies La bicicleta estàtica Quaderns crema- Mínima Minor , 101

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s