“…….. L’armari” (continuació) de A.S. Piñol.

…. I van començar els dies de casats, i les nits. Al matí, l’Alfred quan es llevava, el primer que veia era l’armari, allà davant seu, pal-plantat, enfront dels peus del llit, entre la finestra i la porta, com si li hagués de demanar permís per obrir la finestra o per sortir de la cambra.

Un cop fora de l’habitació, s’oblidava d’ell, però a la nit, el maleït  armari continuava al mateix lloc. Al despullar-se, ell, que era un tros d’home, sentia vergonya davant l’armari, que el mirava amb ulls, (les portes de d’alt), que escoltava amb orelles,(les motllures laterals), i a punt per parlar amb aquella boca quadrada amb tres dents de llautó.

Les primeres nits van fer ús del matrimoni, però ara ja no s’hi veia amb cor. Tenia la sensació que, d’un moment o un altre, l’armari es llençaria a sobre i se’l menjaria, obrint portes. Ara es vigilaven mútuament. Fins que una nit, que va arribar especialment cansat, va adormir-se profundament i deixà de vigilar l’armari.

Va ser aleshores, que es va sentir una remor com de cordes arrossegades per terra. Cada cop més intensa i contínua. De mica en mica es van obrir els calaixos, i en van aparèixer, primer una, dues, tres, i més sense parar. Eren serps, que lliscant per terra van arribar als peus del llit, i començaren a pujar fins a arribar a la flassada. Unes poques es ficaren per sota els llençols. Era qüestió de segons que les tindria per tot el seu cós, però no es podia moure, la mirada de l’armari el tenia presoner dins el llit. Va notar als peus el primer contacte llefiscós, i en un esforç intens, va cridar……

Va despertar-se de cop, suat, i mig assegut al llit, l’armari al davant. Sense més li va dir: ” Demà mateix, et calo foc, t’ho juro”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s